♥ selamat datang..owner nak amik gambar korang nie ! buad peace sikit v(n_n) ♥

♥♥♥Hunny_Bunny♥♥♥

♥ semakin hari semakin sayang ♥
♥ hehe ♥
siti syazwani sayang mohd syafiq ! fullstop#
belog akan dihupdate dgn cerita cerita jiwang
so silalah muntah dahulu sebelum membace ♥
enjoy reading peeps♥
♥ANDA SEKARANG TENGAH LANDING KAT BLOG PINK YANG SANGAT SHOMEL..SO JGN LUPE SEDIAKAN PLASTIK ..TAKOD TAKOD MUNTAH DARAH NANTI..HIHI..AISHITERU SYG ♥n_n♥

nOMBOR bertuah ANDA ♥

May 31, 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST !






http://www.cute-smiley.com



assalamualaikum sumer!hahaha....ari ni sanggggggggggggggggggat lah teruja nk join 1 contest dari abg ASHRAF JALIL !
hahahhah..1st time kot join
contest contest niw...hehehe..http://www.cute-smiley.com





xpela kalo korang nk muntah darah ke pe...http://www.cute-smiley.com
aku xkesa!
yang penting aku nk join!

weeeeeeeeeehttp://www.cute-smiley.com

weh!hadiah die....polaroid instax mini 7s beserta instax mini film yang bernilai rm600 tu!
blink blink mate tgk contest ni
...!haissssssssshh..geram...http://www.cute-smiley.com!
so saper saper y berminat and meroyan mcm aku jgn la lepaskan peluang k..hahah
cer cer click sini!







korang blur???http://www.cute-smiley.com




CONTEST APE NI?

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah.
Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat
pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.
3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:
http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)




THIS PHOTO LAH!cerrrr cerrr cerrr klik bawah niw...http://www.cute-smiley.com














http://www.cute-smiley.com














http://www.cute-smiley.com





senyuman sayer paling ceria.......http://www.cute-smiley.com kerana.......


hahahhaha....sebab sayer suker SENYUM~
SENYUM TU KAN SATU SEDEKAH..........http://www.cute-smiley.com HAHAHA XD







ni antara budak budak yang suke senyum macam saye.....hahaha XD





BYE http://www.cute-smiley.com


ANDA SUKE..LIKE JER..NAK SHARE PON DIALU-ALUKAN TQ

May 27, 2011

sygkan lappy @ com korang??bace ni ! URGENT !





hey dude!sis! dan sume pembace!http://www.cute-smiley.com
assalamualaikum lah yerr...hihi
ari niw...dan disaat iniw..
wannie nk bgtaw sikit tips macammane nk jaga lappy @
komputer korang dari diserang VIRUS!http://www.cute-smiley.com
sebelum tu wannie dpt info ni dkt SINI.
so sape y rajin bole la klik k..

tips jaga laptop dari diserang virus


1.Gunakan anti-VIRUS!

  • Ni yang paling penting yer kawan kawan..korang mesti ade antivirus dalam laptop @ komputer! antivirus sangat penting kalo xde mang jahanam la laptop @ komputer korang tuh..sebab virus ni senang je membiak..so xguna la korang beli laptop mahal mahal tapi xde antivirus an..and lagi 1..kalo bole.. xpayah la muat turun or download antivirus drpd internet sebab sume tuh just pek permulaan jerr oke..honestly xmembantu langsong utk membasmi virus dgn sewajarnyerr..xcaye??suke ati korang la nk pecaye ke tak..laptop korang bkn laptop aku pon...huhu





2.UPDATE!

  • Kalo korang da ade antivirus..jgn plak sengal sengal katak xnk update..ingat antivirus tu org gaji ko nk update sendiri bagai..haishhh..tapi mang ade y automatik..korang on je..automatik nati die update sambil gelek gelek gedik..tup tup da ciap...hah!tu kalo y auto la...kalo manual..pandai pandai korang la update..xkn tu pon nk ckp....hehehe..n de most impoten is ..korang kena la rajin rajin hupdate sebab antivirus ni ade tarikh luput sendiri...kalo tarikh luput da tamat baru nk hupdate...payah da la...amik laptop korang bagi je kat jiran sebelah uma eh..good! amalan sedekah amat mulia yer kwn kwn..(xde kena mengena lgsong!)




3.Hati-hati ketika browsing!

  • Kebanyakkan virus tersebar disebabkan korang melayari internet dan paling banyak tersebar ketika korang bermain permainan online! selain tu korang kena elakkan drpd melayari laman web y bkn bkn...contohnyer korang bkak je laman web tuh tibe tibe kluo natang or kotak dialog...ni aku translatekn lah yerr...kotak tu langsong xde suh ko install pape..tapi die ade tulis warning...lebey kurang giniw la...once again! y penting die xde suh ko install pape..bhaye oke...nmpk cam kelako an bagi warning warning plak..nk carik gado pe...hah! xpasal pasal dlm sminggu due laptop korang jahanam siap meletup lagi background berasap asap..camno??tanggung la ekau~padan muke!



4.Selalu 'scan' fail y dimuat turun!

  • Hah y ni pon penting gak...walau camner sekalipon..lepas je korang download pape...scan!scan!dan scan..reti bahase?hihihi..bnda alah ni sangat penting so intonasi pon kena la energetic gituh! hahah..ko mampoo?weeeeeeee~



5.Berhati hati dgn e-mel!

  • E-mel merupakan medium or tempat bersarang nyerr virus! so berhati hati kalo korang nk bukak pape e-mel la senang citer..e-mel y byk virus memperlahankan sistem komputer dan sentiase 'reboot'..bahaye tak bahaye la kan..korang sanggup...korang tekan la selaloo..mang terbako dgn rumah rumah korang sekali..hahaha..wek~ni la akibat xdgr ckp...hah kn da kena!buuuuu~



dont do this howkeh!http://www.cute-smiley.com

*KALO LAPTOP OR KOMPUTER KORANG JENIS Y SELALO MAEN CUCUK CUCUK USB!
kurang kan lah yer..ni aku tgk kalo ade sepuloh tempat cucuk~
sepuluh sepuluh penuh..sampai berselirat bagai...haishhh!
BAHAYE...dgn USB FLASH DISK..virus ade tempat nk bergantung gituh la...so senang nk merebak!
aku pon xla arif sgt bab bab cam ni..tapi ape salah nyerrr kite cube elakkan..bkn kena byr pon!
hehehe



must do!!!http://www.cute-smiley.com

*pergi ke menu 'start' dan klik pade fungsi 'run' or 'autorun' or 'autoplay'


*kalo da muncul kotak 'run'..taipkan gpedit.msc pastuh klik la kt button ok tu..reti?


*pastu nanti muncul 1 window group policy.skrin akan dipaparkan dgn pelbagai fungsi manual..olrite jgn gelabah dulu eh...kite bg step satu satu...dun wori...


*masuk ke folder
computer configuration > administrative templates >system


*klik 2x pade turn off autoplay..!


*kemudian pada window turn OFF autoplay properties,pilih enabled.
pada pilihan turn off autoplay ON,pilih 'all drives'.kemudian ..klik OK! paham doe??hehe

*next..buke folder user configuration administrative template >system.
kemudian ulang semula langkah ke-5 dan ke-6~
siap!!



tak faham???


oke..aku ade cara lain y paling mudah.xfaham gak xtaw la..
ni cara aku k..akak aku y ajo..so aku kena kredit kn kt ANIE TEMBAM!http://www.cute-smiley.com..
oke dis is my sistah!haha
senang jer cara ni..tapi tgk la korang ade ke tak mende alah ni..cerr..cerr cek kejap..





1.pergi kt start uh...pastu taep disk cleanup >klik ok > tunggu bape saat jap...t muncul 1 kotak..korang xyah pandai pandai nk adjust pape just tekan ok jer...beres!
hah mende alah ni mampoo membantuu melajukan laptop korang y ala ala sangat laju mengalahkan kelajuan cahaye tu...hahaha..kn!kn!
sipot!
selain tu mende alah ni delete virus o bende alah y xsepatutnyer ade kt file file korang





cara y kedue




2.pergi kt start tu lagi..taep ni plak..disk defragmenter...ok nanti muncul 1 kotak..korang klik kt defragment disk>>hah tunggu la sampai siap...
korang kena buad ni ari ari taw...kalo bole..tiap kali bukak je terus buad cam y aku ajo ni....insyaaallah laju lah laptop korang..xcaye??cer try...



oke abes! by..C U SOON!http://www.cute-smiley.com


ANDA SUKE..LIKE JER..NAK SHARE PON DIALU-ALUKAN TQ

May 21, 2011

die SEDIH sayer pon SEDIH T-T

untuk mohd nizamuddin bin abu samad onlyhttp://www.cute-smiley.com*







*dear jgn sedih sedih eh..t kiter pon sedih sekali...uhuk..uhuk....http://www.cute-smiley.com









ASSALAMUALAIKUM SUMER...http://www.cute-smiley.com
sori wannie da lamer xhupdate dan blogwalking....
CUTI SEM...blog pon cuti la...ye x...?
hihi...no la..ekceli line internet kt tmpat wannie xbape oke sgt..
drpd wannie dok menunggu jd musang berjanggut..
bek wannie lupe kan nk hupdate bagai...
xpasal pasal je kang migrain ..
sebab line sangat laju mengalahkan sipot baby!!
opss...sorii!
sorry seems to be the hardest word yer kwn kwn....hahah
wannie mang suke jalan jalan carik pasal nie...SORI SAPE Y XSUKE
heeeeee XDhttp://www.cute-smiley.com







(ENTRY KALI NIE WANNIE NK BUAD AYAT IKHLAS DARI LUBUK HEARTY! )






dengan muke penuh fokus...
jari jemari tekan tekan keyboard sampai TERPELANTING
HURUF HURUF dari keyboard nie..
n sampai lappy ni bole lipat jd 4 bahagian....
*menunjukkan situasi sangat sangat puas menaep yer...walla!
ko mampooo??
dun wori entry ni still lagi selamat sebab di taja oleh BLOGGER..
tp lappy korang..
insyaALLAH korang anto kedai..
tokey marah marah xnak repair & pakse korang beli baru jek..hahaha
padan muke!
korang korang juz bace jer yek..
jgn nk terpengaruh sangat ikut cara akuw...
dun komplen komplen yerr...im very very benci!
huhu...sori!! sayer budaq kampung jer xreti nk speaking speaking niw...
huhu....mukadimahhh je panjang lebo...xsuke??
suke ke x...wannie pakse gak bace y bwh ni!urgent!









........tuko emosi korang kepada melankolik yer...http://www.cute-smiley.com










......serius nie......mood sedih*http://www.cute-smiley.com











wannie ade kawan...kawan...
wannie sayang die....
sebab die baek......
sebab tu wannie sayang die....
and wannie suke kawan ngan die....
nama kawan wannie UDD...
ari ni die sedih....
wannie pun sedih sebab die sedih....
die sedih sebab die baru jer kehilangan ayah die....
wannie mule mule dengar beritu tuh...
wannie terus sebut...
*INALILLAH WAINNALLILAH HIRRAJIRR'UN*
SPEECHLESS!
xboleh nk cakap pape...
wannie terus pk...
die mesti tengah sedih nie...
ape y patot wannie buad ek....
hmmmmm...really...
wannie mcm owg bodoh..xtaw nk buad pe...
mase tu betul betul lepas owg balik sembhyg jumaat....
die bergegas balik dri politeknik ke rumah die...
jao taw...hmmm...ingat dekat..
wannie betul betul kagum!
wani terduduk...
pk kan lagi pasal die....
kesian udd..hope udd kuat...
2 je y mampoo wannie ckp selain berdoa untuk ARWAH ayah udd..
dalam hati xhenti henti doakan semoge udd selamat sampai
& semuge udd sempat tgk jenayah arwah ayah UDD...
wannie betul betul touching time ni....






sumpah...kalo wannie jd udd..mst wannie da xkuat nk hadapi bende ni sumer...
hmmm.....sampai sekarang hampir pukul 5pagi..wannie still pk kan die lagi...
XBOLEH TIDO..
xde kabar berita...
wannie betul betul risau..
nk nanges....??wannie xlayak untuk tu sumer....
tapi wannie sebagai kwn rase betul betul sedih kalo die sedih...
*xpe..xpe...wannie faham...
mesti die bz nk uruskan sumer tu...
ntah ntah die pon xleh tido lagi pk kan arwah ayah die...
kepada dear>>





http://www.cute-smiley.com*udd..jgn sedih sedih yer....ct doakan udd oke oke je disana...
ct xtaw nk tulung udd ape..juz
bole bg semangat...n berikan doa
kepada arwah abah udd...
ct taw udd sedih....
kawan kawan yang sayang kan udd pon sedih tgk udd sedih...
maybe amik mase kn...
xpe..ct faham...
memang ct belom mengalami situasi mcm ni
tapi ct yakin susah kn nk terime yang kite da kehilangan owang yang paling kite sayang..
ct taw...susah...nk luperkan
sorrrri...means..nk terima sumer ni...
udd sabar keyh...
ct pon rase sedih gak kalo udd sedih....huhu







ALLAH SAYANGKAN ABAH UDD..SEBAB TU ALLAH AMIK ABAH UDD..kn!kn!



udd jangan sedih sedih lagi....










tibe tibe mate aku mule berair..http://www.cute-smiley.com.











soriiii...ekcelli menguap tadi..dats y berair....sajer nk buad saspen..huhu...




hmmmmm.....




http://www.cute-smiley.com
kepada followers aku sumer...
aku nk mintak tolong sangat sangat...
kite selaku umat islam...please!
sedekah kan al-fatihah untuk arwah abah udd eh...
dengan seikhlas hari korang....
korang doakan keyh untuk kesejahteraan arwah...
wannie tol tol xtaw nk buad ape dah...
cube korang bygkan....korang ade bestfriend...
mase bestfriend korang tengah sedih...korang xleh nk buad pape....
yup!wannie feel like nothin...useless kawan kawan....
so please eh..bantuuuu wannie....wannie perlukan korang sekarang....huhuhu....



AL-FATIHAH





terima kaseh sumer....





'THE END'
http://www.cute-smiley.com


ANDA SUKE..LIKE JER..NAK SHARE PON DIALU-ALUKAN TQ

May 14, 2011

tanjung pakchek LEMAN da maju ^.^






hey dude!sis!looking at above picture carefully....cerr..cerrr..teka kat maner ni????hihi....
*ni jalan menuju ke tanjung leman..TANJUNG LEMAN??aku tanye..aku jawab..good!heeeeeeee
xpe..xpe...maybe tempat ni xla sefemes desaru o port dickson bagai...tapi overall kalo korang pegi mesti korang suke punyer...guaranteeeeee 99.99% like ! (lebey nie)hahaha...^^.
betul lah orang berniage selalooo tipu ckp cam ni...hahaha^^.
mesti maaaaari!(kawan kawan aku suke ckp camnie!)sangat memuaskan...n yang lebih membanggakan lagi 
tempat ni dekat jer dengan uma aku...hehe...






korang penah dengar tanjung leman???xkan la xpenah? erk?tak??its so kay???baru lagi..maybe lepas ni femes la kot....hihih...maybe...^^.amin.!hihi
haishhhh banyak kot perubahan kat tanjung leman nie skrg..mcm mcm diorang renovate.
especially dari segi infrastruktur lah...ntah hape hape aku cite...paham dak?heeee


hahaha


ekceli juz nk bgtaw....aku g honeymoon kt tanjung leman td...tu jerrr!haha
cuti-cuti malaysia! kate cuti..
harus lah jalan jalan buang duit kan!!haha...dan sangat mengujakan lagi ..aku yang drive sendiri kereta ayah aku ke tempat ni yer..rempit tu x lar...tapi sampai sampai je adek aku da biru biru da muke...
gigit gigit kuku bagai
hampir muntah darah jugak budaq kecik tuh...hahaha 
uiiiiyo sangat membanggakan!!
pelik pelik je minah ni..aiyoyooo amma appa!hahah



oke sebelum korang judge ape ape...
yang kat bawah ni..hah!dats my boy!ni la adek aku keyh! adek! kami SIBLING lah!heeee









*erk seluar sek jer...haha..adek aku mang LOW PROFILE jer ^^.
hahah..XD














*tgk...tgh tgh hari bute kot merayap....maw x golap...sunburn uh..auuuuuuuwww.
xnak!xnak!nakkkk...eh??sewel...!













*ye saye mang ade satu tanduk..satu jer..means kdg kdg baek kdg kdg jaat!
haha
tapi mostly y last tu..weeee >_<
















*xyah nk judge pape..bajet lariii....sooo terpakse laaa akuw bajet bagus keyh....uweekk..
uhuk uhuk uhuk...
(muntah darah)*
















*2 means PEACE yawww!! v(^o^)v



olrite....xkan lar...dtg setakat amik gambo jer an!an!...waste time ler gituh..
op kos lar mandi manda mandu mande sume bagai...haha...mang syok gile!











*grrrr..makan budaq!kompem budaq kecik tgk teros melalak!









*mang bertambah tambah golap kulit den yang sememang nyerr golap nie.....
siap berjemur jemur  bagai dibawah matahari y sangat sejuk mata memandang tuh....
nk la jugak mcm omputeh an...berjemur jemur gitu!
kompem berkilau giler kulit nanti*
walaweeeh!
ingat aku suke berjemur...bhahahah
xpe xpe....OLAY TOTAL WHITE sentiase membantuuu anda..olay kn ader..
jgn risau olay..saye pengguna y setia!
erk iklan free kaw!ade kaitan ker??huhu..






fine!da puas???haha...xpuas langsung!pas mandi msti la wajib makan...
lapoe kaw..giler xmakan...
maw aku mengesot ngesot balik kebulur ang..
sumpah xmampooo kawan....









hah...yang ni yang besh ni...tempat ni mang da renovate baek punyer...ader kfc kaw...kaw ader??
erk..kfc je kot!
aku mang jakoon sikit...seriusliiii...1st time ni g mkn kfc kt tmpat aku...
kfc kat situh baru bukak....so agak nebes +xcited nk g tgk ! bes ke x..ade pekerja lelaki ensem ensem ke tak ek...!walla! hahah..balaaaa tuh!balaaaa...
(cite hantu kak limah ??da season la)..buad trademark laen bole??hahaha












*xpe xyah ckp pape..baju superman aku mang cantek kn!superb!












*jom g mkn!













*xyah nk gedix sangat bole??haha...ade y envy ke?
xbesh nyerr budaq tembam n kuat mkn tu xder..hoh!













*budaq kecik da mls nk layan....





haha..xper..xper...aku pon ekceli  mls nak layan kaw budaq!
bek mkn!mkn!dan mkn!
owang kate..perut kenyang ati pon soonang!
betul la tuh...da kenyang...enjoy enjoy katak jap..pastu continue mik gambo lagi..dan lagi...yer sebelum balik....^^











*taw...korang nk ckp...baju superb man tapi pakai seliper jep! tapi pink hokeh!ko ader?
hahah...XD
ni budaq lari dari  uma xsempat nk mik sneakers bagai yer cik akak oii sumer...gituh!ko ader?haha







da!finally....














pe lagi...balik lah! badan pon da rase mcm ikan kering yang xkering kering kaw...masinnnnnn!
maw seminggu mandi bunge ..bunge pon layuuu kaw!hahah...hambek!














ANDA SUKE..LIKE JER..NAK SHARE PON DIALU-ALUKAN TQ




 
♥BELOG NI HAK MILIK WANNIE SEPENUHNYA♥
♥ENJOY READING PEEPSS♥
♥JANGAN LUPE LANDING KAT SINI SELALOO YER♥
♥KBAI#ILOVEYOUMORE#SEEYOUSOON♥